A25A5FA2-42CC-42B7-9DEE-1E3C0FF7F08E_edi

Wat is probiotica

Probiotica zijn goede bacteriën 

Pro = vóór, Biotica = het leven 

Hieronder leggen we verder uit waarom bacteriën zo belangrijk zijn.

Waarom we bacteriën

nodig hebben

We zijn ons steeds vaker bewust van het feit dat heel veel hygiëne problemen ontstaan door een verkeerde microbiologie. Zo weten we inmiddels dat bacteriën en virus deeltjes zich heel gemakkelijk via de lucht en het menselijk lichaam verspreiden. Maar wist je ook al dat ontsmetten en antibiotica de bacteriën juist sterker en resistent maken?
Niet alle bacteriën zijn slecht, in tegendeel zelfs! De meerderheid van alle micro-organismen is goedaardig, nuttig of zelfs noodzakelijk voor ons. Neem bijvoorbeeld de vele miljarden bacteriën in onze darm die zorgen voor de spijsvertering, of de compostering in natuur. En natuurlijk niet te vergeten; de voedselproductie, zonder de hulp van bacteriën zouden wij nooit kaas of yoghurt kunnen maken.
De bacteriën die wel schadelijk voor ons zijn noemen we de pathogenen. Hoewel zij de minderheid uitmaken hebben deze jammer genoeg wel gezorgd voor de slechte reputatie van alle micro-organismen.

Ontsmetten wekt de indruk dat alle bacteriën gedood worden, maar niets is minder waar. Micro-organismen zijn inmiddels al miljarden jaren op aarde en hierdoor hebben ze geleerd om zich razendsnel aan te passen aan veranderende omstandigheden. Ze vonden manieren om de bedreiging van ontsmettingsmiddelen te omzeilen. Dit noemen we resistentie. De resistente bacteriën blijven dus leven terwijl jij denkt alles zo goed gedesinfecteerd te hebben. Om zichzelf te verdedigen tegen chemische aanvallen vormen de micro-organismen steeds hardnekkigere beschermlagen. Met als gevolg dat ontsmettingsmiddelen niet meer doordringen tot deze beschermlaag.

Het gevaar van ontsmetten

De probiotica zijn niet alleen 100% natuurlijk en veilig,

maar bovendien milieu bevorderend! 

Natuurlijke microflora 

Microflora na ontsmetting

Goede bacterie

Slechte bacterie

De situatie die ontstaat

na reiniging met een ontsmettingsmiddel

Beide oppervlakken hebben nog steeds evenveel micro-organismen maar het aandeel schadelijke kiemen is door de resistentieproblematiek veel groter wanneer ontsmettingsmiddelen gebruikt worden.

De situatie na probiotische reiniging  en verzorging

Natuurlijke microflora 

Microflora na

Probiotische reiniging

Door gebruik van probiotische reiniging en verzorging wordt een gezonde microflora opgebouwd, zonder afdoding van schadelijke micro-organismen.

Goede bacterie

Slechte bacterie

Desinfectie maakt Geen onderscheid tussen goed en slecht 
Merken die beweren dat ze 99% van de bacteriën doden, vertellen de halve waarheid
Overpopulatie
Minder agressie
=
minder resistentie

Direct naar

PIP Probiotica

Peelstraat 3

5476 LD   Vorstenbosch

info@pipanimal.eu

  • LinkedIn Social Icon
  • Facebook App Icon
  • Twitter App Icon